Jadłospis

Jadłospis obowiązujący od 20 do 24 maja 2019 roku w stołówce szkolnej

Poniedziałek:
• zupa: ogórkowa z ziemniakami,
• II danie: pierogi leniwe z sosem malinowym,
• kompot wieloowocowy,
alergeny: mąka pszenna, jajka;

Wtorek:
• zupa: krem z zielonego groszku,
• II danie: ziemniaki duszone z masłem, mlekiem, medaliony z kurczaka smażone, bukiet warzyw gotowanych,
• sok,
alergeny: mąka pszenna, mleko, jajka;

Środa:
• zupa: krupnik kaszowy z ziemniakami,
• II danie: ryż paraboliczny z kurczakiem gyros, sałatka Colesław,
• sok,
alergeny: kasza, śmietana;

Czwartek:
• zupa: pieczarkowa,
• II danie: kasza jęczmienna, sztuka mięsa w sosie pieczeniowym, sałatka szwedzka,
• sok
alergeny: śmietana, kasza;

Piątek:
• zupa: pomidorowa z makaronem,
• II danie: ziemniaki, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewka,
• kompot wieloowocowy,
alergeny: mąka pszenna, jajka, mleko.

Życzymy smacznego!