Jadłospis

Jadłospis obowiązujący od 25 do 29 marca 2019 roku w stołówce szkolnej

Poniedziałek:
zupa: grochowa z pieczywem,
II danie: pierogi leniwe z sosem malinowym,
• kompot wieloowocowy,
alergeny: mąka pszenna, jajka, ser;

Wtorek:
zupa: krem szparagowy,
II danie: ziemniaki duszone z masłem i mlekiem, medaliony smażone z kurczaka, bukiet warzyw gotowanych,
• sok,
alergeny: mleko, masło;

Środa:
zupa: barszcz z makaronem,
II danie: ziemniaki, schab gotowany w sosie chrzanowym, surówka z białej kapusty z marchewką, zieleniną i jogurtem,
• kompot wieloowocowy;

Czwartek:
zupa: krem z zielonego groszku,
II danie: kasza, gulasz wieprzowy, sałatka z buraczków,
• kompot wieloowocowy,
alergeny: kasza, mąka, śmietana;

Piątek:
zupa: owocowa z makaronem,
II danie: ziemniaki duszone, jajko sadzone, fasolka szparagowa z wody,
• kompot wieloowocowy,
alergeny: mąka pszenna, mleko, jajka.

Życzymy smacznego!